Upp till bevis #100daychallenge

Inga kommentarer

Efter några år där resandet har stått i fokus har fysiken fått stryka på foten. Eftersom jag ofta har rest som backpacker har det varit svårt att få till någon regelbundenhet i träningen och även om jag gjort ett par försök med att komma i form så har det funkat i några veckor för att sedan rinna ut i sanden på grund av sjukdom, att jag ska resa vidare eller bara lathet.

För tillfället har jag inga planer på att resa, hoppas på plugg och jobba deltid under våren vilket ger en unik möjlighet att lägga upp ett bra schema för träning och kost. Jag har 4 dagar i veckan som jag kan planera som jag vill så bättre än så blir det nog inte.

Därför är det nu upp till bevis! Jag utmanar mig själv att under hundra dagar fokusera på träning och kost för att bevisa för mig själv att jag har kunskapen och motivationen som krävs för att lyckas. För att visa hur jag rör mig har jag köpt en ”aktivitetsklocka” (årets julklapp) som visar hur mycket jag rör mig. Tyvärr mäter den inte pulsen så därför kommer komplettera den med ett pulsband som registrerar all träning i en app. Tänkte att jag tar screen shots varje dag så att ni ser hur mycket jag har tränat. På så sätt blir det svårt att fuska även om dem är långt ifrån perfekta så ger dem ändå en hint om hur det går i träningen.

Här kommer lite regler för de närmsta hundra dagarna:

1. Minst 30 mins träning varje dag. (Gym, simning, löpning, handboll mm) huvudsaken är att jag är aktiverad MINST 30 mins.
2. Inget godis, läsk, kakor, glass osv (kommer bli grymt tufft, funderar på att få ha en dag i veckan, men är rädd att det spårar ur)
3. Tänka på vad jag äter, göra aktiva val för en bra kost. Kommer dock aldrig klara köra hardcore, så den här punkten är lite slapp kanske. Får se om jag klarar att strama ut den efterhand.

Har bestämt mig för att det inte blir några bilder, kommer ta för att se själv men inte för att lägga upp på bloggen. Dock kommer jag varje måndag att skriva min vikt för att se hur utvecklingen går.

Anledningen att jag bloggar om det är att jag hoppas att det gör det jobbigare att ge upp när det blir motgångar. Desto fler som vet om att jag kör utmaningen desto jobbigare blir det att berätta att man misslyckats. Det är min förhoppning i alla fall. Om det stämmer återstår att se 🙂